Съболезнования

Изказване на съболезнования и новини за починали хора и обреди.

Прочутата изпълнителка на "Една българска роза" е живяла в Княжево

Паша Христова
Паша Христова загива в самолетна катастрофа през 1971 година

Няма българин, който да не е чувал песента "Една българска роза", обявена от Българското национално радио за песен на миналото столетие. Неофициално тя остава музикалната визитка на страната ни и до днес. Името Паша Христова се свързва най-вече с изпълнението на тази песен-образец в поп музиката ни.

Панахида за 30 години от смъртта на писателя Георги Марков

снимка на Панахида за 30 години от смъртта на писателя Георги Марков
Панахидата е проведена в църквата Св. Пророк Илия в родното му място - Княжево

Вижте уникалното 360° видео и прослушайте аудиозапис от събитието. Чрез мишката и бутоните можете да управлявате картината и да разгледате в детаили църквата от вътре - уникална възможност да я видите в детаили.

Георги Марков е роден на първи март 1929 година в Княжево. Завършва Първа мъжка гимназия и индустриална химия. Работил е като

Архим. Сергий е починал днес

архим. Серафим и архим. Сергий

Тази сутрин в 9, 40 ч. се е преставил в Господа архимандрит доц. д-р Сергий (Язаджиев). Архим. Сергий е починал мирно като праведник, по думите на негови духовни чеда. В последните години той е страдал от рак на простатата. Духовникът е починал на 84 години в Княжевския манастир „Покров Богородичен”.

Ужасяваща катастрофа с три жертви, 6 ранени и две срутени къщи от камион убиец

Снимка на инцидента
Да се спре движението по булеварда призовават хората от квартала

Около 11 часа на 11 Ноември, денят на Св. мъченици Мина и Виктор, спирачките на натоварен с чакъл и пясък самосвал, пътуващ от Перник към кв. Борово на София, отказават и той се врязва в две къщи близо до "колелото" на трамвай 5.

Главен сержант Кирил Живков беше погребан с военни почести

Поклонение в църквата Свети Илия
Полицаи от столицата и страната се простиха със своя колега

Днес Министерството на вътрешните работи изпрати в последния му път главен сержант Кирил Живков, загинал при престрелка в столичния квартал Княжево. На траурната церемония присъстваха представители на ръководството на министерството, директорите на национални служби, РДВР и дирекции в централната администрация.

Игумения Серафима — това е цяла епоха за Православието в България

матушка Серафима

Как да не се удивиш на Божия Промисъл? В последните броеве на «Православная Русь»** започнахме да публикуваме дневника на една поклонничка за Княжевската Покровска девическа обител в България; в него се говори много и за основателката и игуменията на тази обител — матушка Серафима.

Почина игуменията на Княжевския манастир

На 6 юни почина игуменията на Княжевския манастир в столицата - матушка Серафима. Тя бе духовно чедо на архиепископ Серафим (Соболев), чудотворецът от Руската църква в София. Матушка Серафима е игумения на Княжевския манастир от самото създаване на Светата обител. Опелото ще се състои утре, 08.06.2004 г.