Новини

Всичко което касае живота в общността

Задръстванията на Околовръстното заснети с дрон (видео)

Видео с дрон от Околовръстен път - София, участък от АМ "Люлин" до бул."Бъкстон". Това е най-натоварената част от "пръстена" на София, която се "строи" почти 10 години. Натовареността в този участък стана непоносима след пускането на Северна скоростна тангента, а държавата отказва да започне изграждането, заради предполагаемата висока цена от 300 млн. лева за 3 години.

Детски празници в Малката къща

Теди и Ади са мъници, които живееха под внимателните грижи, осигурени им в центъра за изоставени деца в столичния квар­тал "Княжево". Малката къща, както се нарича този дом, работи от юни 2010 г. и досега през нея са минали повече от 10 деца.

Миряна Мошева качи глухите да пеят на сцена

79 г. не са много, когато човек има добра кауза и амбиция да променя живота на хората. Пример за това е Миряна Мошева, легендарната радетелка за артистична изява и образование на глухите. Тя става известна покрай детските тв приказки за нечуващи, които вървят преди години по националната телевизия, но всъщност това е малка част от огромната й работа в служба на хората с увреден слух.

Операция „Жълти стотинки”

подкрепа на изоставени бебета, отглеждани в „Малка къща” в кв. Княжево

Двайсет компании, два пъти повече от миналата година, се включват в тазгодишната кампания Операция „Жълти стотинки", която VIVACOM Фонд стартира в подкрепа на изоставени бебета, отглеждани в „Малка къща" в кв. Княжево. Рекордният брой участници ще позволи повече хора в цяла България да се включат в инициативата.

Нилана стават съдлъжници по облигационнен заем

Хлебни изделия - Княжево АД стават длъжници

Общото събрание на облигационерите е приело решение за пристъпване към удовлетворяване на вземанията на облигационерите за главница, лихви, неустойки, разноски и други по емисията, както и на всички вземания на довереника на облигационерите ОББ по Договор  за изпълнение на функцията Довереник на облигационерите от 03.06.2008 год. при следните кумулативно обособени условия:

Промени в градския транспорт заради ремонт в подлез "Надежда" - News.bg

"Княжево" до депо "Банишора". - Автобусна линия № 150 – ще се движи с увеличен брой коли. Разкрива се временна автобусна линия № 12-ТМ - кв. "Илиянци" – Централна гара: от автостанция "Илиянци" по ул. "Джерман", бул. "Рожен", ул. ..

Хлебни изделия - Княжево АД съдлъжник на Хлебни изделия - Подуене АД

Решения от извънредно общо събрание на облигационерите

На 17.07.2012 год. се е провело извънредно общо събрание на облигационерите по емисия корпоративни облигации на Хлебни Изделия - Подуяне АД с ISIN BG2100011084, на което е прието преструктуриране на задълженията по емисията както следва:

Нощ на фотографията в Княжевската гора

СО -район „Витоша”, Сдружение „ За Княжево”, „Фотографска академия” организират НОщ на фотографията в Княжевската гора. Подробности можете да откриете в събитието във Фейсбук: https://www.facebook.com/events/415345481839819/ 

ПРОГРАМА за 30 юни , събота , 2012г.

Княжево - снимка Сдружение за Княжево

Подписка за каптиран минерален извор- Княжевска баня

Сдружение за Княжево емблема
Бански каптаж

От 30 януари 2012г. стартира подписка на хартиен носител във връзка с оползотворяването на каптиран минерален извор- Княжевска баня ("Бански каптаж") –кв.Княжево. Подписката се намира в магазина " Ади" на първа спирка на тм. №5 в Княжево непосредствено до църквата св. Илия. Подписи се събират от 9:00 до 19 ;00 часа.

Общината иска да извади части от Княжево от курортните зони

Квартал Княжвео
Столична община иска изваждането на части от "Овча купел", "Княжево" и "Горна баня" от курортните зони

Изваждането на части от "Овча купел", "Княжево" и "Горна баня" от курортните зони иска Столичната община от Министерството на здравеопазването, каза пред журналисти заместник-кметът на София Дончо Барбалов. По думите му,
реклама