Смет, чистота, екология

Чисто ли е, редовно ли се събира боклука, как се опазва околната среда и пр.

Да почистим Княжевската гора на 9 април!

Гората и реката до алеята за разходки към Витоша (и около старата лифтена станция) са много мръсни - нека ги почистим, за да ни е приятно! Ако сте ентусиасти, или просто ви е омръзнало да гледате мръсотия - присъединете се към нас (жителите на ул. Къпина и ул.719) в почистването на гората в края на ул. Къпина - около Слънчевата поляна и при лифтената станция. Начало - 10:00 ч.

Малко хора, но с ясна цел

Дата: 
17 Септември, 2010 - 22:10

Младежи почистиха, Княжево !!! Това действие не е обвързано с политически интереси и е резултат  от жалкото състаяние на квартала. Инстититуциите са безсилни, но младите хора не са!!! Браво!

Петър Диков и морето

Оправихме Княжево, сега да оправим и морето!

Шум в Княжево

На борба с шума

Нашата съквраталка Михаела Лашова  експерт по недвижимите имоти на борба с институциите.

 

Гората на Княжево е придобита чрез законна "далавера"

В случая с гората край Княжево е намерен законов механизъм определени хора да се облагодетелстват. Земята е върната по много интересен законов начин. Според хората, които ни подадоха сигнала, на собствениците са възстановени ливади, но понеже не е можело да им се върнат в реални граници, затова им е дадена борова гора на място, където никога не е имало частна собственост.

Княжево, улица Войводина могила

Интересен клип от YouTube ... репортаж на БТВ, за улица Войводина могила, квартал Княжево

Видео: 

Акция за почистване на боровата гора на Княжево

Снимка от събитието

На 24.10 Сдружение "За Княжево" и Дирекцията на природен парк "Витоша" организираха почистване, ремонтиране, възстановяване на алеи, мостчета, беседки, пейки в боровата гора в Княжево.

Учениците от 26-то училище ще участват в екологично шествие с велосипеди

Малко преди 11 ч. пък 350 ученици от 26-о СОУ “Йордан Йовков” заедно с техните родители ще потеглят на велосипеден поход от квартала към Руски паметник, след което ще се присъединят към инициативата "350" пред НДК. 350 е броят на допустимите частици въглероден диоксид /СО2/ на 1 млн. частици в атмосферата.

Еко-група GREENTEAM събра 38 чувала боклук над Княжево

12 човека свършиха тази работа за 4 часа

След изключително напрегнатата работна седмица една подобна акция фиксира всичко за което може да си мечате човек. Нещо полезно, нещо добро, нещо вдъхновяващо, нещо красиво и удовлетворяващо! Докато търсихме решенията на десетките ЕКО въпроси се оказа, че ги намерихме заровени в боклуците на кв. Княжево. Решението беше да действаме!

Кметът на район Витоша Любен Петров в предаването BBT Градът

Любен Петров по BBT
Елементарни бюрократични спънки пречат за осъществяване на ремонтите

Пространно интервю с кмета на столичния район Витоша бе показано по BBT в предаването Градът с водеща Ива Стоянова.

В предаването бяха отговорени редица въпроси на жители в района, които се включиха с директи въпроси в ефир, както и на въпроси на граждани от Княжево, за които бе излъчен специален репортаж.

Два основни извода присъстваха неотлъчно в предаването.

Първо, район Витоша е един от най-трудните в София - големи проблеми има в почти всички комунални направления - канализация, разбити пътища, незаконно строителство.

Второ, бюрократични порядки връзват ръцете на районния кмет - повечето проблеми трябва да се рашават от Столичната голяма община.

Проблемите на Княжево: