Детски празници в Малката къща

Теди и Ади са мъници, които живееха под внимателните грижи, осигурени им в центъра за изоставени деца в столичния квар­тал "Княжево". Малката къща, както се нарича този дом, работи от юни 2010 г. и досега през нея са минали повече от 10 деца.  Това е център от семеен тип за настаняване на изоставе­ни бебета, създаден от фондация "Надежда за малки­те", където работят много често и доброволци. В него могат да се от­глеждат 6-7 деца едновре­менно. Алтернативната форма за отглеждане на изоставени бебета осигурява на децата, попаднали там, индивидуална грижа и внимание в среда, близка до семейната.

На празниците присъстваха всички малчугани, новите родители и доброволците от Малката къща, които донесоха своите подаръци и пожелания. В слънчевите есенни дни дворът на центъра на два пъти бе огласян от познатия рефрен: „Честит Рожден Ден на теб!". Тортите бяха огромни, а фойерверки забавляваха всички присъстващи. На гости на Малката къща дойдоха и вече пораснали осиновени деца като Вики, Ради и Павчо, който наскоро стана ТВ звезда, след участието му в предаване, заедно с новите си родители.

Малчуганите се чувстваха като у дома си. В стаята, в която прекара първите месеци от своя живот, Вики веднага позна креватчето си и бързо се покатери на него. Ради и неговите родители отбелязоха година, откакто той живее в уюта на семейството. Получи се истинско парти с домашна погача и торта, приготвени от мама Галя. Разговорите за детските ясли и отминалите морски почивки продължиха до тъмно.

Всичко това става реалност, благодарение на кампания. Условията в Малката къща са прекрасни за отглеждането на изоставените бебета, но се изискват още толкова средства, колкото е държавната издръжка на центъра. Затова преди три години телекомът поде повсеместна кампания с партниращи си фирми, наречена Операция „Жълти стотинки".

Източник: dir.bg