В Княжево построиха спортна площадка, волейболистът Иван Зарев помага за проекта

В Княжево построиха спортна площадка! След дълги години на сериозен преход в България от един към друг строй, в който най-често построените спортни площадки бяха превърнати в паркинги, дискотеки или барове, в столичния квартал Княжево бе построена спортна площадка. Жителите на "Княжево" вече имат своето безплатно място за спорт и отдих. Теренът се намира в парка в квартала на ул. "Райска градина", по известна като спирка "Шипка" на трамвай No 5.

Тя бе открита официално снощи от 18,30 часа с приветствено слово на председателя на сдружение "За Княжево" - доц. Николай Ангелов. Отец Атанас от църквата "Св. Илия" освети терена и пожела на присъстващите много здраве и спортни успехи. Сред гостите бе и заместник-кметът на район "Витоша" - Емил Георгиев. Над 100 човека от "Княжево" присъстваха на официалната церемония по откриването на спортната площадка.

В съоръжението има изградени тенис маса, успоредка, висилка, рампа за скейтборд и специална маса за игра на шахмат. Българският лицензиран букмейкър „Еврофутбол" откри 11-та спортна площадка от кампанията "Избери да спортуваш". Инициативата за изграждането на това (единствено подобно съоръжение) в Княжево бе на бившия волейболен национал Иван Зарев и негови сподвижници.

„Идеята да построим спортна площадка ни дойде на ум, след като видяхме, че малките деца в квартала ни няма въобще място където да играят. С група мои съмишленици и приятели от сдружението „За Княжево" кандидатствахме за финансиране на такъв проект от „Еврофутбол". Намерихме спонсор, вложихме и много личен труд в свободното си време и се радвам, че се справихме с многото проблеми, които се изправяха на пътя на реализирането на проекта. В крайна сметка сега всички, които заедно направихме тази спортна площадка сме много горди и щастливи от това, че от една буренясала поляна превърнахме мястото в малък оазис на спорта, където могат да си играят децата от квартала. Мисля че с личния ни пример, който дадохме може да запалим и други хора, които да направят нещо хубаво за бъдещето на спорта и на децата в нашата страна", заяви Иван Зарев пред Sportal.bg.

Спортната площадка е наново озеленена, а уморените туристи могат да се насладят на чистата планинска вода от реновираната чешма. За удобство на всички посетители е монтирана химическа тоалетна и е поправено и уличното осветление. Монтирани са и видео камери за денонощно наблюдение.

Съвсем скоро и най-малките жители на "Княжево" ще могат да играят на воля на специално оборудвания за тях детски кът, който ще бъде на площ от 80 м2.
„Еврофутбол" финансира през 2009 година изграждането на 13 спортни терени в цялата страна чрез кампанията си за здравословен начин на живот "Избери да спортуваш" от благотворителния проект "Печелиш и помагаш", реализирана с помощта на фондация "Работилница за граждански инициативи".

 

волейболистът Иван Зарев