Мнения

Мнения, коментари, позиции.

Общината иска да извади части от Княжево от курортните зони

Квартал Княжвео
Столична община иска изваждането на части от "Овча купел", "Княжево" и "Горна баня" от курортните зони

Изваждането на части от "Овча купел", "Княжево" и "Горна баня" от курортните зони иска Столичната община от Министерството на здравеопазването, каза пред журналисти заместник-кметът на София Дончо Барбалов. По думите му,
реклама

Свлачищата в столицата и Княжево

Реки и свлачища
Свлачищата в Столична община се проявяват най-вече около реките

Имаме проблеми на река Владайска в квартал „Княжево", където е проблемна ул. „Войводина могила". Там правим корекция на реката. С тази корекция и с изграждането на левия Владайски коректор по програма ИСПА смятаме, че ще укрепим свлачището - посочи Бонева. 

Да почистим Княжевската гора на 9 април!

Гората и реката до алеята за разходки към Витоша (и около старата лифтена станция) са много мръсни - нека ги почистим, за да ни е приятно! Ако сте ентусиасти, или просто ви е омръзнало да гледате мръсотия - присъединете се към нас (жителите на ул. Къпина и ул.719) в почистването на гората в края на ул. Къпина - около Слънчевата поляна и при лифтената станция. Начало - 10:00 ч.

Името на квартал Княжево е с благороден произход

Така е трябвало да изглежда София според градоустройствения план от 1938 г. Това
Името на квартал Княжево

Когато все още е било село (известно с това, че снабдявало цяла София с мляко и месо), било любимо място за разходка на княз Александър Батенберг и естествено било преименувано в негова чест.

Срамота

Откраднатата камера в Княжево
На 28  август беше  открадната една от охранителните камери в градинката на сп. Шипка, ако някой  има инфо по въпроса до пише на лични или до админитратора.
Срамота е,  защото е това е княжевец!