Водопровод и канализация

Водопровод, аварии, водата...

Писмо от кмета Любен Петров до княжевци

Относно ул 601

Дата: 
10 Октомври, 2010 - 20:08

От днес 10.10.2010 жителите на квартал Килиите започнаха да събират средства, за да може ул. 601 да се използва през зимния сезон.
  Събират се по 200 лв от къща, която ползва пътя с автомобил. Хората са отзевчиви и дават пари, за да могат да стигат до домовете си. Според събраните средства ще се избере начина за решаване на проблема.

Спират водата в Княжево и в центъра на София - Dnes.bg

Днес ще бъде спряно водоподаването в софийския квартал Княжево, а през нощта вода няма да има в центъра на столицата, съобщиха от "Софийска вода".

Прекъсването се налага поради подмяна на уличен водопровод и заради извършването на тестове за налягането във водопроводната мрежа.

Част от Княжево без вода на 14-ти и 15-ти

Вода няма да има от 16 часа в сряда до 4 часа през ноща в четвъртък

Засегнати от спирането на водата ще е района между бул. „Цар Борис ІІІ”, ул. „Княжевска”, жп линията „София-Перник”, ул. „Владайско въстание”.

Причудливи ледени висулки в Княжевската гора

Ледени висулки
Панорамния път изненадва шофьорите с ледени сталактити

Наистина е приказна гледката до канавката на ул. Панорамен път над Княжево. Точно в района на помощното училище и Бар Шишарка, където започват туристическите алеи в княжевските гори, се е образувал причудлив природен феномен.

Княжево, улица Войводина могила

Интересен клип от YouTube ... репортаж на БТВ, за улица Войводина могила, квартал Княжево

Видео: 

Кметът на район Витоша Любен Петров в предаването BBT Градът

Любен Петров по BBT
Елементарни бюрократични спънки пречат за осъществяване на ремонтите

Пространно интервю с кмета на столичния район Витоша бе показано по BBT в предаването Градът с водеща Ива Стоянова.

В предаването бяха отговорени редица въпроси на жители в района, които се включиха с директи въпроси в ефир, както и на въпроси на граждани от Княжево, за които бе излъчен специален репортаж.

Два основни извода присъстваха неотлъчно в предаването.

Първо, район Витоша е един от най-трудните в София - големи проблеми има в почти всички комунални направления - канализация, разбити пътища, незаконно строителство.

Второ, бюрократични порядки връзват ръцете на районния кмет - повечето проблеми трябва да се рашават от Столичната голяма община.

Проблемите на Княжево:

Подмяна на водопроводни тръби в Княжево

Подмяна на водопроводни тръби в Княжево
Същите екипи ще работят и в Бояна

"Софийска вода" ще започне подмяна на два водопровода в кварталите „Княжево” и „Бояна” от понеделник. Така ще се подобри водоснабдяването на повече от 70 домакинства.