Власт и Политика

Какви са политическите новини на местно ниво, новините от кабинета на кмета, общинския съвет и т.н. Агитации, протести, събития, изявления.

Интервю с Теодор Петков, кандидат за кмет на район Витоша

Въпроси по предизборните обещания преди балотажа

Теодор Петков, кмет на район ВитошаЗдравейте г-н Петков, последно преди балотажа в неделя за кмет на район Витоша бихме искали да Ви попитаме няколко въпроса, от които се вълнуват жителите на Княжево. Направихме сравнение между Вашата предизборна програма и на Вашия опонент, които конкретно касаят квартал Княжево, вилните му зони и местностите Карпузица и Гърдова глава. Сравнението можете да намерите тук.

Във Вашите предизборни програми за Княжево най-силно са засегнати темите за мобилносстта - гратския транспорт, трафика, уличните ремонти. Един от въпросите е свързан със свързването на автобуси 58 и 59 с метростанция - при единят това е бъдещата метростанция Горна баня, при другият това е Красно село. И двете още не функционират, но бихте ли обосновали защо Вашият избор е върху едната станция не върху другата?

Към момента до новата метростанция в Красно село имаме мощен транспорт в лицето на

Сравнение на предизборните програми на кандидатите за кмет на район Витоша - балотаж

Теодор Петков и Христо Вълчанов в последна надпревара за районен кмет

Зидари посягат към боровата гора в Княжево

Публикация за гората в Княжево във в-к Банкер
Кв. Княжево във в-к Банкер

Натъкнах се на доста пиперлива и пряма статия във вестник Банкер, чието заглавие използваме. Ето първите няколко абзаца и линк към оригиналната публикация онлайн: Частни инвеститори натискат държавни и общински власти в желанието си да застроят част от Княжевската гора (за техните мераци в."БАНКЕРЪ" писа още през 2008 година).

Далаверата с Боровата гора в Княжево

Изчезващата държавна собственост

Писмо от кмета Любен Петров до княжевци

Изказване на Министър-председателя отнасно АМ Люлин и Метрото

Дата: 
13 Октомври, 2010 - 01:06

Днес на 12 октомври 2010 при откриването на ВУЗ в Перник Министър-председаделя изказа мечтата на княжевци! Остава само проблемът с Боровата гора!

Петър Диков и морето

Оправихме Княжево, сега да оправим и морето!

Шум в Княжево

На борба с шума

Нашата съквраталка Михаела Лашова  експерт по недвижимите имоти на борба с институциите.

 

Магистрала Люлин е трябвало да бъде готова Май месец 2010 година

Спомени от миналото на княжевци! Хора от квартал Княжево протестират срещу бавното изпълнение на магистрала Люлин - Календар 16.07.2008 година. Интервю с Алексндър Иванов от сдружение За Княжево. Интересно е, че се е очаквало построяването на магистралата да стане Май 2010 година!!!

Княжево: Галина Щърбева от НОВА телевизия с жителите на Княжево