Главен сержант Кирил Живков беше погребан с военни почести

Поклонение в църквата Свети Илия
Полицаи от столицата и страната се простиха със своя колега

Днес Министерството на вътрешните работи изпрати в последния му път главен сержант Кирил Живков, загинал при престрелка в столичния квартал Княжево. На траурната церемония присъстваха представители на ръководството на министерството, директорите на национални служби, РДВР и дирекции в централната администрация. Да се простят със своя колега и изкажат съчувствие на близките му дойдоха полицаи от столицата и страната.

Зам.-министър Бойко Коцев нарече кончината на Кирил Живков “жестока, нелепа и преждевременна”. Той припомни, че в продължение на седем години главният сержант е носил с чест пагоните на полицейски служител и ще бъде запомнен като добър професионалист, уважаван и всеотдаен колега. 

“Не е в човешката власт да се промени ходът на живота, но е в нашите възможности да запазим най-светъл спомен за прекрасния човек и приятел, за всеотдайния син, съпруг и баща. Нека да сведем глави и да почетем неговата памет. Тишината и мълчанието казват много повече от всички изречени думи.” – завърши словото от името на ръководството на министерството.
Главният секретар на МВР генерал-лейтенант Бойко Борисов, съобщи че ще направи предложение до министър Петканов на загиналия главен сержант да бъде присъдено офицерско звание.” Искам колегите му да знаят, че той е бил в своя участък, че той е изпълнявал служебните си задължения, че е бил на работа, бил е в униформа, наблюдавайки криминалния контингент, по инструкция на началника на 6-то РПУ.”

Аз мога само да обещая на тригодишния му син, че така, както се грижим за всички деца на загинали полицаи, и той ще е наше дете. А на Кирил, от името на оперативно-издирвателните служби, му обещавам, че ще ги хванем...- обърна се към близките и приятелите на Живков генерал Борисов.
“Това е един лош ден за нас. Лично аз се надявам, че офицер Живков не е умрял напразно и че неговият син един ден ще стане полицай и ще се гордее с името на баща си” – завърши главният секретар на МВР.

Служителят на столичното Шесто РПУ, 31-годишният Кирил Светославов Живков, беше погребан с военни почести в гробищния парк в Княжево.

Почит отдаде и главният секретар на МВР Бойко Борисов
Огромно множество изпрати офисера в последния му път
Главен сержант Кирил Живков