Сравнение на предизборните програми на кандидатите за кмет на район Витоша - балотаж

Теодор Петков и Христо Вълчанов в последна надпревара за районен кмет
Теодор Петков Христо Вълчанов
Градски транспорт - Връзка на автобусни линии 58 и 59 с метростанция Горна баня; - Откриване на нова линия, независима от автомобилния трафик от Мърчаево/Владая до метростанцията на Красно село или Овча купел. Тя ще обслужва както голяма част от Княжево, което е далече от последната спирка на трамвай номер 5, Владая и Мърчаево. Такава линия е възможност за други села като Драгичево, Рударци, Кладница и част от Перник да ползват бърз градски транспорт, който да ги свързва с метрото в София. Това сериозно ще спомогне за намаляване на транзитния автомобилен трафик.
Трафик - Мерки за ограничаване на транзитния трафик през квартала; - Редуциране на транзитния трафик през Княжево и Владая и пренасочването му към автомагистрала Люлин с помощта на средства за успокояване на движението и подобряване на градския транспорт като основна алтернатива на автомобилите.
Улици - Цялостен ремонт на ул. „Княжевска“;
- Приоритетно ще се работи за ремонтирането на вътрешно квартални улици и тротоари;
- Разширяване на бул. „Никола Петков“ от бул. „Братя Бъкстон“ до бул. „Цар Борис III“;
- Реконструкция на трамвайното трасе на Т5 и цялостна реконструкция на спирките;
- Настояване пред СО и АПИ за максимално бързо изграждане на отсечката на Околовръстен път от бул. Братя Бъкстон до автомагистрала Люлин при кв. Люлин или ранно включване при кв. Суходол към магистралата.
- Създаване на нови велоалеи, например Княжево – Владая.
Училища, детски градини, читалища - Проект за нова детска градина на ул. „Княжевска“;
Екология, замърсяване - Безплатна доставка на системи за отопление на газ, пелети и електричество, които да заменят котлите на твърдо гориво в домакинствата; - Шумоизолация на кварталите от големи пътни артерии
Туризъм - Възстановяване на Княжевския лифт. Проучване за изграждане на нова начална станция в близост до колелото на трамвай No. 5 и затваряне на планината за масово качване с автомобили.
- Възстановяване на Минералната баня в Княжево и оформяне на района около нея. Трябва да се търси възможност за построяване на начална станция на Княжевски лифт в близост до банята и крайната спирка на трамвай 5. Така ще се създаде уникална възможност за оформяне на зона за отдих с минерална вода, която би била много популярна.
Паркове - Възстановяване на парка „Райска градина“;
ВиК - Поетапно изграждане на канализация от 2021г;