Владайският проход бе затворен за няколко часа

Причината - закъсали тирове
Проходът Владая бе временно затворен днес в късния следобед за няколко часа, поради тежката зимна обстановка. Пътят е бил преграден от служители на пътна полиция и не се пропускани автомобили по бул. "Цар Борис III"  в посока Перник. 17 тежкотоварни автомобила и 5 автобуса по междуселищните линии са чакали заедно със стотици коли да преминат. Колона от чакащи автомобили е имало от последната спирка на трамвай номер 5 в Княжево, като на някои места тя е била в три редици. Панорамният път от Бояна за Княжево също е бил задръстен от коли, които не са можели да се включат в движението към прохода Владая.
От Центъра за градска мобилност са обяснили, че няколко мотриси по линията са били отклонени и са обърнали на колелото при ул. „Никола Петков”, но движението на трамваите в посока Княжево не е спряно. Закъсненията са били в порядъка на 15-20 минути.
По-късно в 18.15 часа органите на “пътна полиция” са започнали постепенно да пропускат потока от автомобили. В ранния следобед днес два тира са препречили пътното платно близо до Владая и са блокирали движението, което е причинило по-нататъшните проблеми. Тежките камиони вече са изведени от пътя и трасето е освободено.