Разследването по стрелбата в букмейкърски пункт, кадето бе убит полицай, продължава

Работата по извършеното тежко престъпление продължават криминалисти от СДВР и РПУ, съвместно с прокуратурата и следствените органи

Както вече съобщихме, снощи около 23,25 часа в дежурната на Шесто РПУ е получен сигнал за стрелба в букмейкърски пункт „Еврофутбол” на ул. „Буря” в кв. Княжево. На адреса веднага са изпратени патрули на СДВР и РПУ, както и дежурна следствено-оперативна група на Столичната дирекция. Установено е, че двама маскирани мъже нахлули в пункта и открили стрелба срещу Асен Младенов /29 г./, по прякор Шаки, с осем полицейски регистрации за убийство, отвличане, побой, противозаконно отнемане на автомобил, кражби и срещу криминално проявените Димитър Б. /27 г./, Ефтим З. /34 г./ и Петър Г. /25 г./, също с регистрации за противозаконно отнемане на коли, кражби и др.

Тежко раненият Шаки е откаран във Военно-медицинска академия, където по-късно починал. Останалите трима пострадали са приети в института „Пирогов” с различни огнестрелни рани и са оперирани, без опасност за живота. Двамата килъри успели да избягат с автомобил. По-късно в района на Горна баня е открито опожарено „Ауди А6”, в него са намерени огнестрелни оръжия. Групата на Шаки е разследвана във връзка с убийството на Фатик, след отвличането на бизнесмена Стефко Колев, незаконно притежаване на оръжие и други тежки криминални престъпления, уточняват от СДВР.

При стрелбата в пункта на място е убит главен сержант Кирил Живков, служител на Шесто РПУ, семеен, баща на тригодишно момченце. Същата вечер той е бил на нощно дежурство в полицейския участък в Княжево, извършвал е проверка в района в очакване на автопатрул, с който е трябвало да продължи службата до сутринта. Главен сержант Живков влиза униформен в пункта, за да провери фиш от „Еврофутбол” и минути след това стрелците нахлуват в помещението. След извършения щателен оглед, при който са иззети редица веществени доказателства, трупът на убития полицейски служител е изпратен в Катедрата по съдебна медицина за аутопсия.

Работата по извършеното тежко престъпление продължават криминалисти от СДВР и РПУ, съвместно с прокуратурата и следствените органи.