Още идеи за алтернативенн път на ТИр-овете

Борислав Борисов
Обиколен път да минава от Черния кос до Суходол

Трафикът през столичния кв. Княжево да се отклони през друг маршрут, който минава по нов път между Княжево и Владая, и при Горна баня се влива в Околовръстното, предлага левият съветник арх. Борислав Борисов. Той е внесъл доклада си в общинския съвет още на 18 ноември, дни след като натоварен с пясък камион се вряза в къща в Княжево и взе 2 жертви. Според Борисов този дублиращ маршрут ще облекчи трафика по бул. "Цар Борис" и ще подобри връзката на Горна баня с центъра на София.

Проектът е евтин и лесен за изпълнение, защото не се предвижда строеж на мостове и тунели, обясни Борисов. Трасето пресича ж.п. линията само при паметника във Владая и при подхода при Горна баня. Построяването му ще струва максимум 20 млн. евро, но не може да стане в рамките на тази година, смята съветникът.

След тежката катастрофа жителите на Княжево блокираха пътя на тировете през квартала. Трафикът на камионите беше пренасочен през Перник, Голямо Бучино и Мало Бучино. Тировете трябваше само да излизат през Княжево. Заради протести на превозвачите обаче беше възстановено двупосочното движение на камиони през квартала.

ВЕСЕЛИНА ГАРЧЕВА