Искат откуп от 50 хил. за BMW X6 за 200 хил

Автомобилът бил паркиран пред дома на заможен столичанин, бизнесмен в кв. "Княжево". Собственикът установил на 10 септември т.г., че автомобилът му е изчезнал, и веднага подал жалба в полицията. Откраднатият немски вседеход е последен модел от 2008 г. Базовата му цена започва от 160 хил. лв. Ден по-късно на телефона в дома му се обадил непознат мъж , който му казал, че за да си получи колата обратно, трябва да плати 25 хил. евро откуп. Потърпевшият столичанин веднага съобщил на органите на реда и приготвил пари, които били белязани.

Криминалисти арестуваха преди дни 35-годишния изнудвач Ники Ташев, който официално се занимавал с дедективска и охранителна дейност, но после той бил пуснат срещу 500 лв. парична гаранция от съда, съобщиха магистрати. Заловеният  бил с дълго досие и близък до сочения от МВР за наркодилър Илиян Варсанов.

Според неофициална информация луксозният джип все още не е открит, от МВР нито потвърдиха нито отрекоха тази информация. Полицията продължава да търси съучастниците на Ташев, които вероятно са му помогнали при кражбата.