Преглед на печата

Какво има в останалите медии за нашия район.

Зидари посягат към боровата гора в Княжево

Публикация за гората в Княжево във в-к Банкер
Кв. Княжево във в-к Банкер

Натъкнах се на доста пиперлива и пряма статия във вестник Банкер, чието заглавие използваме. Ето първите няколко абзаца и линк към оригиналната публикация онлайн: Частни инвеститори натискат държавни и общински власти в желанието си да застроят част от Княжевската гора (за техните мераци в."БАНКЕРЪ" писа още през 2008 година).

Далаверата с Боровата гора в Княжево

Изчезващата държавна собственост

Името на квартал Княжево е с благороден произход

Така е трябвало да изглежда София според градоустройствения план от 1938 г. Това
Името на квартал Княжево

Когато все още е било село (известно с това, че снабдявало цяла София с мляко и месо), било любимо място за разходка на княз Александър Батенберг и естествено било преименувано в негова чест.

Изказване на Министър-председателя отнасно АМ Люлин и Метрото

Дата: 
13 Октомври, 2010 - 01:06

Днес на 12 октомври 2010 при откриването на ВУЗ в Перник Министър-председаделя изказа мечтата на княжевци! Остава само проблемът с Боровата гора!

Петър Диков и морето

Оправихме Княжево, сега да оправим и морето!

Гората на Княжево е придобита чрез законна "далавера"

В случая с гората край Княжево е намерен законов механизъм определени хора да се облагодетелстват. Земята е върната по много интересен законов начин. Според хората, които ни подадоха сигнала, на собствениците са възстановени ливади, но понеже не е можело да им се върнат в реални граници, затова им е дадена борова гора на място, където никога не е имало частна собственост.

Проектът за метродиаметъра на Княжево ще е готов до 2012 година

Разположение на трасето
Изграждането се планира да се проведе от 2014 - 2020 година чрез финансиране от следващия програмен период на оперативната програма "Транспорт"

33 са фирмите, които до момента са купили документи за участие в търга за консултант за подготовката на третия метродиаметър от Княжево до Ботевградско шосе. Срокът за закупуване на конкурсни книжа продължава до 16 април, конкурсни документи се внасят до 26 април.

Фандъкова потвърди че Цар Борис III при Княжево ще бъде преасфалтиран

Йорданка Фандъкова
Това заяви тя в интервю пред Дарик Радио

На въпрос на журналистите кои улици и булеварди ще бъдат приоритетно ремонтирани или преасфалтирани, кметът на София отговори:

Напрежение за наследството на Клюна в семейното огнище в Княжево

Майка му и приятелката му в лоши отношения

Още докато Клюна е жив, Нина – приятелката му, е най-низвергната в семейството му. Плахата блондинка трудно се връзва с имиджа на мутреса. Докато Антон Милтенов се вихри по клубове и нощни барове, тя прекарва времето си в усамотение, залостена в “семейното имение” в Княжево. През по-голямата част от денонощието е под зоркия поглед на свекървата Недялка.